Enneagram típusok kifejtése

1

2

3

4

5

6

7

8

9

3-as - Az eredményes

Egyéb elnevezései: Az eredményes, a példakép, a felmutató, a motivátor, “a legjobb”, a státusz kereső, a példakép

A HÁRMASOKNAK szükségük van az elismerésre ahhoz, hogy értékesnek tudják érezni magukat; hajtják a sikert, és vágyják a csodálatot. Többnyire intenzíven dolgoznak, versengők, és erősen összpontosulnak a olyan célok elérésére, mint például hogy ők a cég legsikeresebb üzletkötői, vagy hogy ők a legszexibb nők/legmenőbb férfiak valamely társas környezetben.

Hiedelmek a típus kapcsán

A Hármasokra gyakran úgy tekintenek, mint akik csak a saját céljaikkal, hatékonyságukkal és imázsukkal törődnek. Valójában a Hármasok nagyon is törődőek lehetnek, midőn pozitív és gyakorlatias hozzáállást tanúsítanak, hogy tegyenek másokért. A megtévesztés, amelyet a Hármasoknak tulajdonítanak, nem a csalásról szól, hanem arról, hogy nem vesznek tudomást a helyzetek érzelmi igazságáról – ez egyébként gyakran nincs messze az éber tudatosságtól.

Az alapvető princípium, melyet szem elől tévesztettem

Minden dolgok természetesen és az egyetemes törvények szerint működnek és valósulnak meg.

Amiben hinni kezdtem e helyett

A dolgok megvalósulása kinek-kinek az egyéni erőfeszítésén múlik. Az embereket a cselekedeteik alapján jutalmazzák, és nem az alapján, hogy kik.

Az alkalmazkodó stratégia, melyet e miatt a hitem miatt kifejlesztettem

Megtanultam az által jutni szeretethez és elfogadáshoz, hogy sikereket érek el, jó benyomást keltek másokban, és keményen dolgozok, hogy a legjobb legyek. Kifejlesztettem magamban egy önvezérlő, “gyerünk, előre!” energiát, ami elleplezi a saját, igaz érzéseimet.

Típusos idézetek

“Minden ambíció törvényes – kivéve azt, hogy valaki az emberiség nyomorúságát és hiszékenységét kihasználva jusson egyre feljebb.” Joseph Conrad

“Egy rabszolgának csupán egy ura van; a törtető embernek viszont annyi ura van, ahány olyan embert talál, akik hasznosak lehetnek a helyzete javításához.” La Bruyere

Bármi lehetek, ami szeretnék!