Enneagram típusok kifejtése

1

2

3

4

5

6

7

8

9

7-es - A rajongó

Egyéb elnevezései: A sokoldalú, a csodagyerek, az ínyenc, az energiabomba

A HETESEKET leginkább az érdekli, hogy az életük egy érdekes kaland legyen. Szemléletükben a jövőre irányulnak, jobbára nyughatatlanok, mivel alapvetően ott motoszkál bennük a meggyőződés, hogy a következő sarkon máris valami jobb vár rájuk. A HETESEK gyors gondolkozásúak, bővében vannak az energiának, és szeretnek terveket szövögetni. Többnyire extrovertáltak (kifelé fordulók), akik többféle jó adottsággal, kreativitással és nyitott gondolkodással rendelkeznek.

Hiedelmek a típus kapcsán

Sokan azt hiszik, hogy a Hetes képtelen betartani a megállapodásokat és megpróbálja elkerülni a nehéz, vagy megpróbáltatásokkal terhes helyzeteket. Valójában a Hetesek néha olyan kapcsolatban rekednek, amelyek egyik félnek sem felelnek meg, mivel a Hetesek csak a pozitív lehetőségeket látják. É?s ha valami sokat jelent a Heteseknek, lehet a kitartásukra számítani, helyzetekben, munkahelyen, még személyes áldozatok és elköteleződések árán is.

Az alapvető princípium, melyet szem elől tévesztettem

Az élet olyan lehetőségek teljes tárháza ami megtapasztalható szabad és folyamatos koncentrációval.

Amiben hinni kezdtem e helyett

A világ korlátozza és frusztrálja az embereket, ami fájdalmat okoz nekik, amely elkerülhető.

Az alkalmazkodó stratégia, melyet e miatt a hitem miatt kifejlesztettem

Megtanultam, hogy a korlátozok és a fájdalom okozta kellemetlenségek ellen élvezetes tevékenységekkel és lelkesítő jövőbeli lehetőség imaginálásával védjem meg magam. Az érdekes eszmék és tapasztalatok habzsolója lettem.

Típusos idézetek

“Hogyan lehetne kérdés a szerzés és a birtoklás, amikor az embernek egyetlen dologra van szüksége: arra, hogy legyen — hogy legyen végre, és létezése teljében haljon meg.” Saint-Exupéry “ínmagában egyetlen élvezet sem gonosz; csakhogy az eszköz, amelyekkel bizonyos élvezeteket megszerzünk, olyan fájdalmakat okoznak, amelyek sokszor nagyobbak az élvezetnél.” Epikurosz

“Hogyan lehetne kérdés a szerzés és a birtoklás, amikor az embernek egyetlen dologra van szüksége: arra, hogy legyen — hogy legyen végre, és létezése teljében haljon meg.” Saint-Exupéry

Szeretem az életet, és teljes egészében meg akarom élni!