Tudtad, hogy sokféle enneagram létezik? A legismertebb ezek közül az, amelyik a személyiségünkkel foglalkozik.
Az Enneagram rendszere

A kilenc személyiségtípus

Enneagram teszt

Üdvözöllek az ENNEA.HU oldalán!

Szándékunk szerint összegyűjtjük a legjobb és leghasznosabb információkat az Enneagramról. Szeretnénk segíteni az Enneagram használatában, hogy megismerd a lehetőségeit úgy a saját személyes fejlődésed, mint pedig a környezteteddel való harmonikus kapcsolatokat kialakítása terén. Ehhez a teoretikus spekulációk helyett az Enneagram kézzelfoghatóan alkalmazására, a mindennapi megfigyeléseinkre kell helyeznünk a hangsúlyt. Az Enneagram alapvető rendszere rendkívül egyszerű és hatékony. A hozzá kapcsolódó gazdag összefüggésrendszer ugyancsak hasznos, de megtörténhet, hogy éppen a neked szóló lényegi pontjaidról tereli el a figyelmedet. Az új ismereteket lehetőleg ne tananyagként, hanem önmagadban tükröztetve sajátítsd el. Nem az információk mennyisége, hanem a személyes felismerések ereje az, ami az Enneagram valódi haszna.

Mi személyiség enneagramja?

A Személyiség Enneagramja egy személyiségtípusakat elkülönítő rendszer, amely leírja, hogy az emberek milyen a mintázatok szerint értelmezik a világot, és hogyan kezelik az érzelmeiket. Az Ennearam kilenc személyiségtípust határoz meg, melyeket képileg egy kilenc pontú diagramon úgy rendez el, hogy az segítse a típusok közötti összefüggés és kölcsönhatás megértését.

Az ennegaram szó a görögből származik, és kilences ábrát jelent. A Személyiség Enneagramja a létrejöttekor erre az ősi ábrára ültette rá a kilenc személyiségtípust.