Enneagram típusok összehasonlítása

• Típus összehasonlító •

Jelöld be azt a két típust, amit össze szertnél hasonlítani!

Mit?

Mivel?


1-es - A tökéletességre törekvő

Racionális, idealista típus

Az Egyesek vonzódnak a jósághoz, és értékelik azt. Arra vágynak, hogy jó emberek legyenek, és arra törekszenek, hogy a világot élhetőbb, jobb hellyé tegyék. Meg akarják valósítani minden lehetőségüket, és másoknak is segíteni akarnak ebben.

Részletesen

2-es - A segítő

Törődő kapcsolatorientált típus

A Kettesek különösen értékelik a szeretetet, és vonzódnak hozzá. Nagylelkűek akarnak lenni, és arra törekszenek, hogy a világot szeretetteljesebb hellyé tegyék.

Részletesen

3-as - Az eredményes

Sikerorientált célközpontú típus

A Hármasok vonzódnak a hatékonysághoz a szorgalomhoz, a hozzáértéshez, és becsben tartják ezeket. Termékeny emberek akarnak lenni, és arra törekszenek, hogy a világot hatékonyabb, élhetőbb hellyé tegyék. Számukra a sikerre vitt projektek, a értelmes célok megvalósítása, a hatékony munka jelenti az élet lényegét. A kozmosz egy rendezett, harmonikus rendszer, amelyben a Hármas azon dolgozik, hogy minden zökkenőmentesen működjön.

Részletesen

4-es - Az individualista

Érzékeny, befelé forduló típus

A Négyesek vonzódnak az eredetiséghez, a hitelességhez, az egyéniséghez és a művészi kifejezésmódhoz, becsben tartva ezeket. Arra vágynak, hogy érzékeny, kifinomult emberek legyenek, akik szebbé akarják tenni a világot. Nagyra értékelik a belső utazást, a lélek titkainak megértését. Az élet lényege, hogy tiszteljük az egyediséget, és mélyen kapcsolódhassunk másokhoz és a világhoz.

Részletesen

5-ös - A megfigyelő

Erősen gondolkodás- és ismeretorientált típus

Az Ötösöket vonzza a bölcsesség, a tudás és a tanulás, becsben tartják ezeket. Meg akarják érteni a világot, és ésszerűbb hellyé tenni azt, ahol élni szeretnének. Számukra az élet lényege, hogy betekintést nyerjenek, megismerjék a dolgok természetét, és mélyen belelássanak az összefüggésekbe.

Részletesen

6-os - A kétkedő

Elköteleződő, biztonságra törekvő típus

A Hatosokat vonzza a hűség, és nagy becsben tartják azt. Hűségesek, lelkiismeretesek, felelősségteljes emberek akarnak lenni, betartják szavukat, és tiszteletben tartják vállalásaikat. Biztonságosabb, megbízhatóbb hellyé akarják tenni azt a világot, ahol élni kell. Számukra a kötelesség teljesítése és a hagyományok tisztelete az élet lényege.

Részletesen

7-es - A rajongó

Tempós, élménykereső típus

A Heteseket fontos dolognak tartják az örömöt, a változatosságot, az izgalmat, és vonzódnak hozzá. Boldog emberek akarnak lenni, és arra törekszenek, hogy a világot még élhetőbb, még kellemesebb hellyé tegyék. A Hetesek szeretnének részesülni akarnak az élet kínálta lehetőségekben. Számukra az örömök megélése és a pozitív hozzáállás az élet lényege.

Részletesen

8-as - A kihívó

Erőteljes, domináns típus

A Nyolcasok értékelik az erőt, és vonzódnak hozzá. Magabiztos, erős, független, egyenes, befolyással bíró emberek akarnak lenni, akik képességeikkel a világot egy igazságosabb, élhetőbb hellyé szeretnék tenni. Nagyra értékelik a méltányosságot, a hatalom egyenlő elosztását. Törődőek a hátrányos helyzetűekkel és a jogfosztottakkal. Számukra az élet lényege, hogy merj önmagad lenni, tedd meg a dolgokat, és óvd minazt, ami védelemre szorul.

Részletesen

9-es - A békítő

Nyugodt, félrevonuló típus

A Kilencesek nagyra értékelik a békét, a harmóniát és az egységben levést, vonzódnak ezekhez a minőségekhez. Arra vágynak, hogy a világot egymással békésen kapcsolódó, harmonikus, konfliktusmentes hellyé tegyék. Szeretik a békés, nyugodt és rendezett állapotokat, és ha tehetik, együtt mozognak az áramlással. Az univerzum úgy bontakozik ki, ahogy kell, és szerintük nem kell tolni a folyót, hiszen az magától is lefolyik. Az élet lényege, hogy egységben legyél önmagaddal és a környezeteddel.

Részletesen