Ennek a weboldalnak az a célja, hogy megossza az enneagram mély bölcsességét, és ezáltal segítsen megérteni önmagunkat és másokat. Konkrét irány mutat fejlődéshez, miközben megmutatva belőlünk azt is, amit valóban érdemes magunk mögött hagyni.
...
Sitkéry Zoltán

A Filosz Könyvkadó vezetőjeként a buddhizmus és az advaita elkötelezett tanulmányozása mellett újból és újból rá kell döbbennem, hogy az enneagram tükrébe való belenézés nélkül a különféle magas spirituális utak és meditációs praxisok valójában megalapozatlanok, és legtöbbször nem is tudják hozni azt, amit tőlük a kereső vár vagy remél. Az önismeret egy sokrétő folyamat, amely durva szintektől indul, és egyre finomabb felismeréseket tesz szükségessé.

Az enneagram, ha őszintén használjuk, egy valóban tökéletes alapozás. A szembesülés nem mindig kellemes, viszont az eredményeit azonnal tapasztalhatjuk, méghozzá nem valamilyen éteri síkon, hanem itt és most, a konkrét életünkben, a kapcsolatainkban és a közérzetünkben.

...
...
...
Elek Mónika

Eredeti végzettségem közgazdász, ugyanakkor az élet coach-csá formált. Mindig is az emberi értékek, emóciók, viselkedés foglalkoztatott, ki hogyan, és miért rezeg úgy, ahogy. Ki hogyan boldog(ul) a megéléseivel. Ez így szép. És mert mindig van de, jött is egy bökkenő. Kamaszként azt éreztem, hogy önbizalmam finoman szólva nincs topon, és szerencsére elkezdtem ezen dolgozni. Valahogy így kezdődött el, hogy most akkreditált coachként segítek megtalálni mindenkinek a saját útját.

Munkám során sok más mellett revansok, önvád, önigazolás, megfelelési kényszer okozta (konfliktus)helyzetek, magunk gyártotta korlátozások feloldásában nyújtok segítséget. A problémák gyökerét keresve sokszor az önbizalomhiány „villog sok piros felkiáltójellel a kijelzőn”: egészségesebb önérzékeléssel, önfeltérképezéssel, változtatási döntéssel, annak végig vitelével jó értelemben önérvényesítővé válhatunk, és magasabb szintre juthatunk igazi természetünk megélésében. Az ebben való segítés misszióféle számomra.

Az önbecsülés visszaépítéséhez kezdő lépésként izgalmas tükör lehet az enneagram, és reményeink szerint mozgósító ereje van számotokra a változtatásra.

Másik mozgatóm, hogy Zolival mindketten máshonnan közelítünk az enneagramhoz. Ő igazán a spirituálisabb, szubtilis irányra nyitott és értő, ami hozzám is közel áll, de kettőnk közül a mindennapokban működtetett megközelítés gazdája én vagyok. Bízunk benne, hogy megtaláljátok a számotokra megfelelő értelmezést és kiteljesedtek benne!

Köszöntünk benneteket, és a kitöltésen túl élvezetes és kalandos én-munkát kívánunk!